22-09-08

21/09/2008 - Rollers & Coquillages!Rollers & Coquillages Paris - 21 September 2008

Met twee bussen vertrokken we dit jaar vanuit Brugge en Kortrijk naar de zondagse skate-tocht in parijs van de organisatie Rollers & Coquillages.

Ze hadden zalig weer voorspeld en ja hoor! Het was fantastisch! Skaters van Rollerman, Kangarooz, BIC, Inline Team Brugge, en andere organisaties, zelfs een paar deelnemers van Namur waren op onze bussen!
Dit jaar waren er ook 26 fietsers mee!

Na een paar uur rijden, pauze in Péronnes en dan nog een paar uur en we kwamen aan in Parijs. Parking Bercy, uitstappen, in onze skates stappen en wegwezen! Denis stelde voor om langs Canal St. Martin en La Vilette te gaan skaten. Een oude kanaal die gedeeltelijk ondergronds loopt en waar je prachtig kan skaten! Ongelooflijk dat je zoiets terugvindt in het centrum van Parijs! En het vertrekt van Place de la Bastille. Waar ook de tocht van R&C start.

Na wat skaten, nog even de skatewinkel binnenwippen om de laatste nieuwtjes te bewonderen en we kregen balonnen en T-shirts om een goede doel te steunen (medicijnen tegen psoriasis).

14u en we waren weg! Langs het kanaal, verder de Seine gevolgd en zo door en door en door! Mooie wegen, de zon van de partij, lachtende gezichten, alle soorten typetjes, skates, rolschaatsen (zelfs speciale...) en leute maken! Wat moet een mens nog meer! Ik heb véél foto's kunnen nemen, die je trouwens hier in bijlage vindt. Ga alvast maar eens kijken!

Ik weet niet of ik iedereen heb kunnen trekken, want er waren maar liefst 5.800 deelnemers aan de parade!!! De Roller-cops of "Brigade Roller" was er ook en poseerde zelfs graag voor de foto (hé Elsje!). Rode-Kruis EHBO'ers op skates waren er ook, en ook een technische Staff heb ik gezien die de "pannes" verhelpen!

Wat een organisatie! En alles verliep vlekkeloos!!! "Chapeau" voor de organisatie!!!

Gevolg is dat we heelwat geskate hebben... En honger hadden... En moe waren! Gelukkig heb ik de dag nadien een dagje vrij genomen... om o.a. de foto's te bewerken.

Mocht je een foto zien die je graag in origineel formaat zou willen krijgen, stuur me een mailtje en ik mail je die door. Gewoon het nummer vermelden.

O ja, ik vond ook een filmpje op volgende link en nog foto's op deze link!

En nu de
Statistics :
Gereden afstand : 41,47 km
Gereden tijd : 3u57'
Totaal tijd op de skates : 7u59'
Gemiddelde snelheid : 10,5 km/u
Maximum snelheid : 26,8 km/u

Dank aan iedereen die mee was en die meehielp om van die dag een onvergetelijke dag te maken! Zonder jullie was het hetzelfde niet! En als 't aan mij ligt, dan gaan we volgend jaar weer terug!!!!!!!!

11:17 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! in Skate | Permalink | Commentaren (1) | Tags: brugge, rollerparade, paris |  Facebook |

Commentaren

Rollen en Paris Hey allen, ffn naar filmpje zitten kijken en op 6.18 min. kan je een aantal Rollermannen en vrouwen te zien. cool. Ik hoop dat jullie zich allemaal ferm geamuseerd hebben.
Foto's komen seffens

Gepost door: Johan | 22-09-08

De commentaren zijn gesloten.