20-06-10

3° BzB, skeeleren tussen Brugge en de zee

Juni is een drukke maand voor de skeelers. Na de tweede Brugse rollerparade, de nacht van Vlaanderen en gisteren de eerste Gentse rollerparade is er volgende zondag 27 juni onze 3° BzB, skeeleren tussen Brugge en de zee.

Net zoals vorig jaar vertrekken we vanaf het sportcomplex Tempelhof op St.-Pieters, in de gelijknamige straat.
We starten om 10.30 uur en rijden via de nieuwe fietsbrug over de expressweg naar de Uitkerkse polders. Dwars door de polders skeeleren we naar Blankenberge, waar we dan parallel met de Kustlaan naar Zeebrugge toe gaan. Daar komen we rond 12 - 12.30 uur aan.
Hier nemen we een uurtje pauze: tijd genoeg voor een drankje en een snackje.Rond 13.30 uur gaat het dan richting het havengebied, waar we langs het Boudewijnkanaal richting Lissewege gaan. Aan de Herdersbrug steken we het kanaal over, naar Dudzele dorp. Via de Dudzeelse steenweg en St.-Jozef gaat het opnieuw richting Brugge, waar we tussen 15.30 en 16 uur aan het Tempelhof aankomen.

Deze tocht is geen klassieke rollerparade, maar ook geen snelheidswedstrijd. De totale lengte schommelt rond de 40 km en de gemiddelde snelheid tussen de 16 en de 18 kilometer per uur. Ludo rijdt op kop met zijn fiets en zal die snelheid echt proberen aan te houden.
De pauze halverwege maakt het ook haalbaar voor iedereen die een normale conditie heeft en al wat kilometers onder de wieltjes heeft.
Bovendien is er ook een volgwagen en politiebegeleiding. Wel vragen we, zoals gewoonlijk, voor je eigen veiligheid te zorgen door beschermers en helm aan te doen.
Fietsers die een skeeler begeleiden, zijn welkom, maar rijden wel achteraan de groep de tocht uit.

Laat je even weten of je meedoet? Inschrijven voor skeelers en fietsers via een gewoon e-mailtje is opnieuw gratis, maar is wel nodig voor de verzekering en het drankje in Zeebrugge.
Ten slotte: ze beloven volgend week een echt zomers weekend. Dus, schrijf die tocht maar in op je kalender!

Tot zondag!
Nico, Niek, Toon, Ludo, Martin, Wilfried, Dirk, Nancy, Patrick

20:49 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! in Skate | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brugge |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.