25-06-10

BzB, skeeleren tussen Brugge en de zee

Nu zondag 27 juni is het zover: de 3° BzB, skeeleren tussen Brugge en de zee. Op dit moment zijn er al 33 skeelers ingeschreven. Met de fietsers erbij zitten we aan 47. Niet slecht, maar blijf maar komen: tussen de 40 en 50 skeelers zou leuk zijn.

We vertrekken dus vanaf het sportcomplex Tempelhof op St.-Pieters, in de gelijknamige straat om 10.30 uur. De cafetaria van het sportcomplex is normaal open, en de toiletten dus ook.

Via de nieuwe fietsbrug over de expressweg skeeleren we door de Uitkerkse polders naar Blankenberge, en van daar parallel met de Kustlaan naar Zeebrugge. Daar komen we rond 12 - 12.30 uur aan. Hier nemen we een uurtje pauze: tijd genoeg voor een drankje en een snackje.
Rond 13.30 uur gaat het door het havengebied en langs het Boudewijnkanaal over Lissewege naar Dudzele-dorp. Vandaar skeeleren we naar St.-Jozef en St.-Pieters, waar we tussen 15.30 en 16 uur aan het Tempelhof aankomen.

Deze tocht is geen klassieke rollerparade, maar ook geen snelheidswedstrijd. De totale lengte schommelt rond de 40 km en de gemiddelde snelheid tussen de 16 en de 18 kilometer per uur. Ludo rijdt op kop met zijn fiets en zal die snelheid echt proberen aan te houden.
De pauze halverwege maakt het ook haalbaar voor iedereen die een normale conditie heeft en al wat kilometers onder de wieltjes heeft.
Bovendien is er ook een volgwagen en politiebegeleiding. Wel vragen we, zoals gewoonlijk, voor je eigen veiligheid te zorgen door beschermers en helm aan te doen.
Fietsers die een skeeler begeleiden, zijn welkom, maar rijden wel achteraan de groep de tocht uit.

Laat je even weten of je meedoet? Inschrijven voor skeelers en fietsers via een gewoon e-mailtje is opnieuw gratis, maar is wel nodig voor de verzekering en het drankje in Zeebrugge.

Ten slotte: ze beloven een echt zomerse zondag. Dus, afkomen maar.

Tot zondag!
Nico, Niek, Toon, Ludo, Martin, Wilfried, Dirk, Nancy, Patrick

12:39 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! in Skate | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.