22-07-10

25 juli -> Gentse Buitenband!

strooifolder_2010.pngNu zondag is er terug de Gentse Buitenband.

Dit is een unieke gelegenheid om de Gentse regio te ontdekken per fiets of liever nog op skates. Het is al de zoveelste keer dat ik meedoe aan dit evenement en telkens vond ik het fantastisch.

Je kan kiezen tussen ritten van 25 km, 45 km, ... tot de volledige buitenband, namelijk 80 km. Toen ik het reed had ik 82 km op de gps. Wel is het niet overal ideaal om te skaten... dus een backup om je eventueel een alternatieve weg te wijzen kan handig zijn, als je de regio niet kent, zoals ik...!

Ik ga voor de 45 km. En vooral genieten! Picnic mee of hier of daar ergens stoppen om te eten en dan ook de vele terrasjes bezoeken! Een must zou ik zeggen.

We zijn nog aan het kijken van welk vertrekpunt we gaan starten, want ook hier kan je kiezen waar je wilt vertrekken. Drongen, Zwijnaarde, Desteldonk of Wondelgem. Als je de 80 km rijdt, dan kom je elk van deze 4 plaatsen voorbij.

Vorige jaren vertrok ik telkens uit Drongen, maar wie weet... misschien dit jaar een andere plaats eens proberen?

Morgen of zaterdag zet ik hier wel wat meer detail van waar we juist vertrekken en om hoe laat. Wil je dan met ons meerijden, dat kan natuurlijk.

Meer info vind je natuurlijk op de site van de Gentse Buitenband : http://www.buitenband.be/home.htm

Maar je vindt er vooral meer info op de Flyer die je hier in de linkerbovenhoek terugvindt in het klein, of liever in het groot op deze link : http://www.buitenband.be/strooifolder.htm

Wil je een leuke dag doorbrengen op de skates en regio Gent ontdekken, kom dan zeker af nu zondag 25 juli naar Gent voor een unieke Gentse Buitenband!

Meer info volgt zeer binnenkort...!

-----

Uiteindelijk vertrekken we vanuit Wondelgem, rond 10u30. Dit blijkt volgens kenners (lees: Gentenaars) de beste plaats om te vertrekken... Drongen schijnt de meest skate-onvriendelijke plaats om te vertrekken.

Ik zou dus zeggen, als je meewilt, wees op de afspraakplaats op het juiste uur, voldoende drank mee, picnic mee, humor mee, en we zien of we voor 45 of 60 km gaan. De Azalearoute blijkt een mooie doenbare route te zijn voor skaters, volgens de organisatoren! Lachen

18:28 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.