26-08-10

22/08 Hoegaarden > NamurHoegaarden-Namur - 22/08/2010

 

 

Foto’s Gaëtan

 

Een "klein" verslagsken over onzen toer van gisteren:

's Morgens om 8.30 thuis vertrokken om Gaëtan op te pikken. Daar nog rap eens gaan piepen op buienradar.nl en ik moet zeggen, voor in de namiddag zag het er niet echt goed uit. Vol goede moed toch vertrokken richting Wetteren.

Op de parking van de Carestel hadden we afgesproken met de rest van de bende. Jan is op de valreep nog nog meegegaan doordat zijn tripje naar Plopsaland in het water was gevallen.

Alle vijf dan maar bij Jan in de auto gekropen met een koffer vol skates en rugzakken en wijle weg...

Rond 11.00 stonden we gepakt en gezakt op de skates en vertrokken we richting Namen.

In het begin was het wel nog wa stram en stroef: mijn schouder was nog nie helemaal hersteld en moest wennen aan het gewicht van de rugzak en Gaëtan zijn poepspierkes hadden ook wa moeite om los te geraken.

Maar 't was echt de moeite. We hebben 40 km een oude spoorwegbedding gevolgd. Het landschap was schitterend, het zonnetje kwam af en toe eens piepen en de baantjes lagen heel goed. Eerst 30 km vals plat en daarna 10 km naar beneden. Zeker die laatste 10 km waren perfect: was nog maar pas opnieuw aangelegd, den asfalt was bij wijze van spreken nog nie afgekoeld.

Onderweg ook nog eens gestopt in Eghezée, daar waar de tijd bleef stille staan...

Das nog echte boerenleute: op een terrasje met hoempapa muziek op de achtergrond... de MAX gewoon.

Na het nodige natje en droogje wij terug op de skates.

Eén keer over de Waalse grens voelden we ons in het begin toch wel wa op ons ongemak want iedereen die we tegenkwamen sprak ons aan met "boshoer" ;-))  (Voor de trage denkers onder ons... "bonjour"... hebt ge hem????)

Ja, wa wilt ge als ge met 5 achter elkaar een beetje voorovergebogen in treintje rijdt :-))

Door een steentje dat vastzat tussen mijn achterste wiel en rem heb ik nog een acroskateken gedaan, maar 't was nie helemaal gelukt want 'k ben recht gebleven.

Rond 13.30 zijn we dan toegekomen in Namen. Na een paar omwegen hadden we dan toch het marktpleintje gevonden en hebben we ons tegoed gedaan aan americain préparé en een kipsaté. Alle waarschuwingen in de wind slagen, heeft Jan dan toch gekozen voor een spaghetti. Hij zou de gevolgen maar zelf moeten dragen... of toch nie!?!?

Net toen we klaarstonden om terug naar Hoegaarden te vertrekken, begon het toch wel nie te regenen zeker!!!

En nog nie een klein beetje ook. Na veel getwijfel dan toch maar voor de veiligste oplossing gekozen en de trein terug naar Hoegaarden genomen.

Aangezien het treinspoor tussen Namen en Hoegaarden niet meer bestaat moesten we eerst een uur op de trein naar Brussel, daar 50 min wachten en dan nog een half uur terug naar Tienen (in Hoegaarden stopt jammer genoeg geen trein meer).

Op de trein naar Brussel heeft Gaëtan ons vermaakt met alle typetjes van Chris Vandendurpel. De tranen stonden op de duur in ons ogen van 't lachen (ge kunt het u wel voorstellen zeker)

In Brussel zijn we dan nog eens gaan kijken wat er zoal gepland stond in de AB en na nog wa sightseeing zijn we teruggekeerd naar het Station.

Op de trein naar Tienen hebben Gaëtan en Martin nog een cursus "hoe kleed ge u om op de trein" gehad van een nerveuze brunette die precies toch het één en ander mankeerde...

Hilariteit alom natuurlijk, de mensen rondom ons hadden nog leute toen we uitgestapt waren.

En daar stonden we dan, in Tienen waar het duidelijk serieus geregend had. We waren dan toch blij met ons beslissing om met de trein terug te keren want de banen lagen toch wel glad.

Aan de hand van 3 gps'en zijn we dan toch (de ene al wa rapper dan de andere) tot aan de auto geraakt.

Nog een laatste foto'ken en dan in een dampende, "welriekende" auto terug naar Wetteren.

Via een omwegsken hebben we ook nog kunnen genieten van een lekker ijsje. Onzen homo van dienst (Gaëtan) had daar al direct touch van een bediende die het spelleken wilde meespelen en zich voordeed als een duitse (ja, we snapten het verband ook nie goed).

Enfin, met de lachspieren ondertussen goed getraind, zijn we dan toch in Wetteren geraakt.

Mannen, bedankt voor de schitterende dag en de ambiance. We zijn wel nie met de skates kunnen terugkeren maar dat neemt nie weg dat er toch 58 km op den teller stond. Het was in ieder geval een goede voorbereiding voor Maldegem!

Verslag Carine

 

11:01 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.