25-03-11

Walcheren - 55 km - 24 maart 2011 - Gaëtan, MartinWalcheren Gaëtan & Martin - 24th March 2011

Foto's van Gaëtan :http://www.skaterkes.be/#

Zalig tochtje van 55 km, 3u44' gereden, gemiddelde snelheid van 14,6 km/u en met een max. van 24,1 km/u m.a.w. een puur gezellig en rustig tochtje! De foto's zeggen genoeg... Puur genieten van fantastische wegen, wonderbare asfaltwegen en zelfs de betonwegen waren ongelooflijk prachtig.

Eerst tot Middelburg, langs het kanaal, en dan door een nieuwe fietstunnel... We reden tot Veere en dat was tegen de wind in. Vanaf dan keerden we ons westwaarts met de wind die uit het oosten kwam... tot Domburg. We werden letterlijk geduwd tot op onze stopplaats, The Sans, een leuk restaurantje, brasserie waar we een slaatje kip met sojasaus aten, lekker pikant! Leuke bediening, lekker drankjes erbij, in de zon!

Na een uurtje pauze, effe de dijk op om de zee te gaan bekijken. De crèmerie waar ik nog een ijsje wou... was verdwenen. Ze zijn grote bouwwerken aan het doen ginder.

Dan maar richting westkust, langs de golf, de dijk op, die er ook fantastisch bij lag. Maar één van de laatste keren dat ik er reed was het westenwind, dus tegen de wind op, maar nu... ongelooflijk, maar een goei oostenwind duwde ons weer mooi vooruit! Zalig gewoon! Blauwe hemel, de polders links, de zee rechts, weinig of geen verkeer... Zo door tot Westkapelle. Daar moesten we de dijk af, want ook daar waren ze aan 't werken. Dus het dorpje door. Beetje klinkerbanen trotseren... tot we door de duinen reden, de bosjes door, langs campings en verder tot Zoutelande.

Tijd voor een terrasje! Nog wat genieten van de zon, even de dijk op om de zee te bekijken en jawel, de Belgische kust! En dan verder... weer de bosjes in op prachtige asfalt door tot Vlissingen. Even stoppen voor een valpartij... m'n elleboog geschaafd, een kleine scheurwonde in m'n linkerhand, en deze morgen voel ik toch dat ik wat ribben gekneusd heb! Oei. Maar valt wel mee.

Vlissingen... De dijk op, weeral! Maar nu kunnen we langs de zee rijden. Hier iets meer volk toch! Weer tijd voor een laatste terrasje, met een lekker ijsje, die we wel verdiend hebben. En dan... nog een tweetal kilometer tot aan de ferry om de overtocht van Vlissingen naar Breskens te doen. Een mooie dag! Zalig gewoon! Puur genieten van skaten, terrasjes, de zon en goed gezelschap!

Er mogen méér van die dagen komen!!! Thanks Gaëtan!

09:17 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.