27-06-11

40 km van Brugge naar Zeebrugge en terug...

Zondag 26 juni was er de toertocht 'Brugge - Zeebrugge - Brugge', georganiseerd doorDe Brugse Rollerparade.  Ruim 50 inline skaters zakten op deze mooie dag af naar hetTempelhof te Brugge om deze toertocht te rijden.

Met het mooie weer, de mooie omgeving en halverwege het zee-tje kon dit niet anders dan een geslaagde dag worden.

Hieronder het verslag van RollusBillus (Martin Evrard):

 

 

balk bzb


 

 

Zondag 26 juni en hier staan we weer, talrijk in het Tempelhof in Brugge. Allemaal klaar voor een mooie toch van 40 km van Brugge naar Zeebrugge en terug.

Allen skates aan, nog een koffietje uit de cafetaria en we sluiten allemaal aan aan de startplaats. Politiebegeleiding is er en ook het Rode Kruis staat paraat. Er is ook een volgwagen waar we onze zakken, schoenen en lunchpakket kwijt kunnen. En daar gaan we!

 

We rijden mooi in groep tegen 16 à 18 km per uur. De politiebegeleiding zorgt voor een veilig gevoel. We rijden langs het Sint Pietersplas, over de fietsbrug die over de autostrade naar de kust ligt en zo richting Blankenbergse polders. Mooie wegen, rustig en dankzij het Belgisch Kampioenschap Wielrennen komen we weinig wielertoeristen tegen! Het is nog wat mistig, maar het is droog. Eigenlijk is 't gelukkig want als het té warm is is 't ook niet leuk. We komen in Zeebrugge aan waar we een uurtje rusten op een terrasje op de dijk. Tomaat met garnaaltjes, coctailsausje en frietjes! Mjam!

En dan terug verzamelen voor de terugrit. Nu rijden we via de achterhaven, het jaagpad langs het Boudewijnkanaal richting Dudzele. Van daaruit bereiken we het mooi rood fietspad die loopt tot in Brugge. Daar gaan we nog even langs de binnenring, op de kaai rijden en via de vernieuwde Scheepsdalebrug bereiken we geleidelijk terug het Tempelhof! Wat een tocht! En daar is de zon, uiteindelijk! Blauwe hemel speciaal voor onze aankomst!

Sommigen gaan een terrasje doen, anderen gaan naar huis... Wij, met een beperkt groepje beslissen naar de Sint Pietersplas te gaan, waar we onze warme voetjes afkoelen in het koude water, een Sangria in de hand... en de dag wordt beëindigd met een lekker ijscoupe!Weer een supermooie dag!

 

Thanks Brugse Rollerparade voor deze organisatie!
En niet vergeten, vrijdag 1 juli, www.debrugserollerparade.be!

 

het fotoboek (klik op de foto):

 

inzet bzb


 

 

10:30 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.