30-08-11

Foto's Maldegem Wandelt Fietst & Proeft... en Skeelert 2011Maldegem Wandelt Fietst & Proeft - 28th August 2011 

Volgende berichtjes zeggen genoeg over de sfeer, plezier,... die er ook dit jaar weer beleefd werd!

"Het was weer uitgemeten zoals vorig jaar, 70 km kunnen bollen zonder een lek, en bij de finish gingen de hemelsluizen open.

En gezien de kids zich toch zeker bij Martin en Els nog wouden laten schminken, heb ik er dus toch nog een druipnat pak aan over gehouden.
Maar met een spetterend optreden van Sammeke Goris, was de pijn weer snel geleden.
Christiaan, ik hoop dat het zwarte gat gaat meevallen.
Carine, voor jou dat de knie het houd.
Onder het toeziend ook van onze Staffer Gégé hebben we op een vlotte wijze de ronde vol gemaakt.
Dank aan allen voor alweer een geslaagd tochtje.
Kortom, zo mogen er nog komen.
Tot de volgende,"

"'t Was inderdaad een zalig tochtje. Aan een goed temp doorgereden. Zijn omstreeks 11u20 vertrokken en om 16 u waren we binnen.

In de laatste 100 m nog een stuiksken gezet. Gisteren viel dat nog goed mee maar vanmorgen kon ik er amper stappen. Dus voor alle zekerheid daarnet toch naar de dokter geweest.
Ligamenten wat uitgerokken, zit nu met steunverband en zoals Gaëtan gisteren nog zei: veel ijs. Skaten zal er voor deze week niet inzitten vrees ik. Maar al bij al valt het nog mee. 

Bedankt aan iedereen die mee was!!!"

"Samen met Jonas en Arthur hebben wij gisteren de 30 km gereden, grotendeels droog, op de laatste 5 km na, toen kregen we een verfrissende douche over ons heen. kort samengevat, nat tot op ons vel, behalve Arthur die het leuk vond om de met de waterdruppels te spelen vanonder zijn regenhoes. :-)

We hadden gehoopt om de skaters van de 70 km nog te zien, maar die waren net voor ons terug. In alle geval hebben we veel aan jullie gedacht zulle!
't deed deugd om op de wielen te staan, 't was een goeie training met de wind op de buggy en 't waren toffe baantjes!"

"En nu eventjes over de 50 km é!
We waren slechts met 5, maar twas echt heel aangenaam! En een zéér leuke tocht!
gelukkig kon ik me gedurende de hele tocht volledig uit de wind zetten :-) Nen dikke merci daarvoor!
enne, jo, dank om altijd de kop te trekken é."

... meer commentaar hoeft niet! Volgend jaar, nieuwe editie van Maldegem Skate!!!! CU there!

Dank aan iedereen die dit jaar ook spontaan naar Maldegem kwam voor het skaten, de ambiance, de leute, de animatie en eten en drinken achteraf!!!

 

 

 

 

 

09:51 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! in Skate | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maldegem |  Facebook |

29-08-11

Nu vrijdag 5° Brugse rollerparade!‏

Hallo

 

Het weer zit echt niet mee deze zomer. Toch hebben we tot nu toe geluk gehad met de Brugse rollerparade én dat hopen we ook voor nu vrijdag 2 september!

Dan start de vijfde Brugse rollerparade aan het sportcomplex het Tempelhof in de gelijknamige straat op St.-Pieters.  

In de eerste ronde skeeleren we over de fietsbrug over de expresweg en gaan dan via de polders naar het kanaal Brugge – Oostende.  Langs de spoorweg keren we terug naar onze startplaats.

De tweede ronde is een ruimere versie van de eerste: via de fietsbrug over de expresweg gaan we verder de Uitkerkse polders in. We skeeleren langs rustige polderweggetjes rond Meetkerke terug naar het kanaal Brugge – Oostende. Normaal krijgen we hier, op de kanaaloever met zijn typische bomenrij, een heel stuk vrijloop. Het laatste stuk leggen we dan weer in groep af.

 

Je ziet, opnieuw een mooi parcours.  Dus, laten we duimen dat de regen volgende vrijdag achterwege blijven en met een beetje geluk dat de wind die dag alle wolken wegblaast.

 

Met vriendelijke groeten

Nancy, Nico, Martin, Wilfried, Niek, Toon en Patrick

09:32 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! in Skate | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brugse rollerparade |  Facebook |

17-08-11

Black & White Tocht VR 19/8‏

Black and White

.
1

Black en whitetocht

 

Black en/or white kan een videospel zijn, kunst, voeding, muziek, mode en nog veel meer. Voor de Kangarooz is het een voorstel om de dresscode van de tocht aan te passen. Gooi jullie klerenkast open en laat je fantasie werken. Hoe een afgewassen t-shirt nu een nieuw leven kan krijgen! Met een beetje verbeelding kunnen de deelnemers van de anders zo kleurige Kortrijkse rollerparade, deze keer het geheel in een rollend schaakbord veranderen.

Maar wat vooral primeert is het gezellig met vrienden en ‘kleine wieltjesliefhebbers’ samen op tocht gaan. Als jullie allen het aangeraden beschermingsmateriaal aantrekken, dan is de factor black al voor een stuk aanwezig.

De tocht is vlak, zo’n 20 km lang en gaat via Harelbeke en Kuurne.

Skate- en fietsstaffers verzekeren een vlotte passage op de kruispunten. De provincie West Vlaanderen en stad Kortrijk steunen de Kangarooz in de vorm van een Rode Kruis wagen en een bezemwagen.

Daar de dagen reeds een stuk korter zijn, is de aankomst in een black Kortrijk mogelijk, dus is verlichting aangeraden.

Een knabbel en een drankje zijn uiteraard ook aangepast..??

Afspraak op vrijdag 19 augustus om 19u30 op het Conservatoriumplein te Kortrijk????

We gaan van start om 20 uur.

Bij regen of nat wegdek gaat de tocht niet door. Info op www.kangarooz.be en de kangafoon 0486/335009.


Tot Dan!

Het Kanga-Team

21:37 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kangarooz |  Facebook |

Parijs = 3° zondag van september‏

Hallo iedereen

Op zondag 18 september gaan we opnieuw naar Parijs. Wil je mee? Stuur dan een mail met je gegevens. Vermeld ook het aantal skeelers, fietsers of wandelaars.

 

We vertrekken in Brugge, zoals de vorige jaren, om 7 uur ’s morgens aan de Magdalena-zaal op St.-Andries. In Kortrijk stopt de bus aan de eerste parking voorbij de rotonde, rechts tegenover de Kinepolis. We schatten dat we daar rond 7.45 uur zijn. Dan rijden we naar Parijs, met een korte stop in Peronnes en hopen in Parijs aan te komen rond 11 uur.

Vanaf dat moment ben je vrij.

Op www.rollers-coquillages.org<http://www.rollers-coquill...  vind je enkele dagen voor de tocht meer info i.v.m. het parcours.

 

Denk eraan: normaal moet je zelf voor je skeelers zorgen, want de bus is niet bereikbaar tussen 11 en 20 uur. Vorig jaar was de chauffeur zo vriendelijk om de bus toch te openen, maar ik moet het dit jaar opnieuw vragen!

Wie niet skatet, vindt op volgende site ideeën voor een bezoek: www.parisinfo.com/paris-guide/argent/gratuite-et-bons-pla... .

Om 20 uur vertrekken we naar Kortrijk en Brugge. We hopen in Brugge aan te komen rond middernacht.

 

De kostprijs voor een skeeler is € 25. Je bent pas ingeschreven als die som gestort is op 738-0234913-01 van de Brugse rollerparade, met vermelding van je voornaam en naam, opstapplaats (Brugge of Kortrijk) en skeeler of fietser! Hou er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voor de storting op onze rekening staat!

 

Wie inschrijft voor 31 augustuskan zeker mee.  Vanaf 1 september kom je op een wachtlijst! 
Tot 31 augustus 
kun je probleemloos uitschrijvennadien kan dit alleen als je een vervanger vindt! De prijs is immers berekend op basis van een bijna volle bus en zonder winstmarge voor de Brugse rollerparade!

 

Wil je je eigen fiets meenemen? Dan kan dat: we hebben een fietsaanhangwagen voor maximaal 36 fietsen.  Ook hier: wees er vlug bij!

 

Met vriendelijke groeten

Nancy, Nico, Niek, Wilfried, Martin, Patrick

21:36 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paris, brugse rollerparade |  Facebook |

06-08-11

De Brugse Rollerparade - Augustus : Foto's!

Brugse Rollerparade in Assebroek - 5 augustus 2011

Gisteren vrijdag 5 augustus zakten 130 skeelers af naar Ver Assebroek voor de vierde Brugse rollerparade.  

Tijdens de eerste ronde kon iedereen rustig genieten van de goede asfaltwegen doorheen de meeste bevolkte deelgemeente van Brugge. Het mooie, zonnige weer maakte er een heel ontspannen ronde van: 7 km tijd om je skeelertechniek bij te schaven en/of om een babbeltje te slaan. 
Leuk was dat heel wat mensen uit hun huis kwam om ons te bekijken en zelfs aan te moedigen.
Iedereen kon het tempo rustig volgen en om 20.45 uur waren we terug aan de startplaats. Tijd voor een drankje.

De tweede ronde startte om 21 uur en slingerde door de meersen achter de kerk van Ver Assebroek, richting Moerbrugge. Op de oever van het kanaal Brugge - Moerbrugge kon iedereen voluit gaan: 3 km vrijloop tot aan de brug van Steenbrugge. Daar werd er gehergroepeerd en over de Baron Ruzettelaan ging het via de rotonde en de meersen terug naar de startplaats!  De 13,6 km zaten er zo op. 

In de tweede ronde werd het gisteren al duidelijk: vanaf nu moeten we als skeelers ook aan onze zichtbaarheid 's avonds denken. Dus, volgende keer: breng naast je helm, pols- + knie- + elleboogbeschermers, ook dat fluohesje en die lichtjes mee.

Tot vrijdag 2 september aan het Tempelhof op St.-Pieters!

 Nancy, Nico, Martin, Wilfried, Niek, Toon en Patrick

19:07 Gepost door Rollusbillus - Rider for Fun! | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brugse rollerparade |  Facebook |